"Design og håndværk
går op i en højere enhed,
når holdbarheden og kvaliteten
af håndværket afspejles i
designets tidsløshed."

HÅNDVÆRK

Smykker og godt håndværk hænger uløseligt sammen. For mig starter håndværket allerede i idéen om smykket og handler om at føre blikket for detaljen, linjerne og symmetrien ud gennem fingerspidserne.

 

Håndværket er imidlertid også det konkrete værktøj, som jeg håndterer i hånden og alle de timer, jeg bruger i værkstedet. Mine hænders grundige arbejde sikrer hvert eneste smykkes holdbarhed og finish. I en tid, hvor de ellers så solide danske håndværkstraditioner skiftes ud med maskinel produktion og produktion i fjerne lande, vælger jeg at bibeholde ”Made in Denmark” hele vejen fra idé til færdigt smykke...

 

DESIGN

Designet er oftest en kombination af det klassiske og moderne. Jeg foretrækker et stramt og enkelt udtryk. Æstetik for mig handler om balance og autenticitet. Det er først og fremmest smykkets form, der taler til mig, og derfor må glitter og fyld aldrig overskygge det uspolerede og rene metal.

 

Jeg lader mig inspirere af metallernes egenskaber, deres bøjelighed, nuancer og slibninger. At metaller kan spejle, er et af mine yndlingsfacetter ved dem. Spejlingen kan være en konfrontation eller et stilfærdigt møde mellem kvinde og smykke, det er spændende og gådefuldt. Derfor skal metallerne have plads til at tale, og det er netop her, at jeg udnytter designets minimalisme bedst.

UDDANNELSE

Katja Jæger

Guldsmed  1999 - 2003

Ædelmetalformgiver  2009 - 2012

0